Гриби в засобах догляду: більше, ніж ми думаємо

Гриби в засобах догляду: більше, ніж ми думаємо

У догляді за шкірою гриби часто використовують завдяки їхнім антиоксидантним та протизапальним властивостям, а тепер також через їх здатність взаємодіяти з нервовою системою через шкіру.

Гриби застосовуються в традиційній медицині тисячі років, і тепер ми розуміємо більше про їхнє життя та вплив на шкіру людини. У догляді за шкірою гриби часто використовують завдяки їхнім антиоксидантним та протизапальним властивостям, а тепер також через їхню здатність взаємодіяти з нервовою системою через шкіру.

Як гриби впливають на шкіру?

Гриби можуть спілкуватися не тільки в безпосередньому контакті, але й на великій відстані. Вони роблять це через мережу підземних волокон, званих міцелієм. Міцелій використовує біохімічні, електричні та електромагнітні імпульси, подібно до нервової системи тварин і людей. Гіпотетично біохімічна мова нервових клітин шкіри й біохімія грибів мають певні подібності, і тому нервова система шкіри реагує на сигнали грибних екстрактів.

Гриби в догляді за шкірою

Серед відомих грибів, корисних для шкіри, є чага та шиітаке. У Meder Beauty ми використовуємо два ключові гриби: Albatrellus Ovinus, також відомий як Північний трюфель, у нашому концентраті Red-Apax, та Agarikon у нашому кремі Equa-Derm. Обидва гриби можуть взаємодіяти з нашою нервовою системою.

Гриб для чутливої шкіри

Північний трюфель, або Albatrellus Ovinus – це гриб, який використовувався в традиційній медицині вікінгів як знеболювальний засіб. Останні дослідження підтверджують, що він містить агенти з анестезуючим ефектом. Речовини, знайдені в Північних трюфелях, можуть впливати на дофамінові рецептори мозку й одночасно пригнічувати больові рецептори в тілі, швидко зменшуючи або навіть усуваючи відчуття болю.

Шкіра має багато больових рецепторів, деякі з яких також відповідають за інші відчуття, такі як тепло, печіння та затримка води. 

Регулярне використання екстракту пригнічує активність больових рецепторів і зменшує їх реактивність до різних стимулів, що призводить до зниження чутливості шкіри та симптомів подразнення, включно з почервонінням, свербіжем і дискомфортом. 

Meder Beauty використовує цей дивовижний гриб у концентраті Red-Apax – цілеспрямований догляд для зменшення почервоніння й чутливості, для заспокоєння шкіри та зменшення симптомів для тих, хто потерпає від почервоніння, розацеа, чутливої шкіри або менопаузальних припливів.

Гриб для жирної шкіри

Agarikon був одним з найпопулярніших ліків у давні часи, його часто називали еліксиром довголіття. Крім потужного протизапального ефекту, він може впливати на нашу парасимпатичну нервову систему. Коли активність цієї системи збільшується, стан шкіри може змінюватися, що призводить до розширених пор і більш активного вироблення себуму. 

Застосування Agarikon має протилежний ефект – він звужує пори, покращуючи тонус м’язів та зменшуючи активність сальних залоз, що робить його ідеальним вибором для тих, хто має жирну шкіру. Для зазначених ефектів Meder Beauty використовує екстракт гриба Agarikon у кремі Equa-Derm.

Гриби продовжують привертати увагу наукової спільноти через їх перспективне використання як у медицині, так і в охороні здоров’я. Чим більше ми дізнаємося про гриби, тим більше зможемо використовувати їхні властивості на користь шкіри.

_________________________________________________

Автор статті - Тійна Орасмяе-Медер

онлайн-ресур  - pro.bhub.com.ua 

Кошик (${ cart.item_count })